3 Aralık 2013 Salı

ÇOK MU OLDU !!?

**** Özür dilemenin de bir inceliği vardır. 'Özür dilerim' sözünün önünde, özür dilemeye konu olan olay, söz ya da davranış belirtilerek özür dilenir. Örnek: 1- "Sana yalan söylediğim için özür dilerim." 2- "Beklettiğim için özür dilerim." 3- "Söylediğim -falan falan- sözden ötürü özür dilerim." gibi. Nezaket kurallarını bilen ve biraz inceliği olan kişi; yaptığı çirkin davranışın ardından özür dilemeye konu olan bu davranışı dile getirmeden, "maddi ve manevi zarar verdiğim için özür dilerim" derse eğer, asfalt çalışması yapan belediyenin, "çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileriz" tabelasındaki basmakalıp sözden öte geçememiştir demektir.

**** Bu gibi kişiler için, her zaman "talim ve terbiye" şarttır.

**** Bu gibi kişiler, lehlerine yapılan bir davranışın inceliğini bile anlamaz ve kendilerine karşı haklı olarak yapılan eleştiriler ve hakaretler karşısında; "kendimi b.k gibi hissettirdin" demelerine rağmen, bu hakaretlerin geri alınmasına karşı çıkarlar ve yüzlerinde asılı kalmasını isterler. O yüzden taslaksızdırlar.

**** Bu gibi kişiler mide yerine taşlık taşıdıkları için, sindirim sorunu çekmezler.

**** Bu gibi kişilerin en iyi bildiği şey laf dokundurmaktır. Ağızlarından sözcük yerine çalı-çırpı, taş-toprak çıkar.

**** Bu gibi kişiler entelektüel olamadıkları için, entelektüellere düşmandır.

**** Bu gibi kişiler, "yeniden resim yapmaya başlayacağım" dediğim zaman; "kafana bir bere, ağzına da bir pipo al, çok yakışır" diyerek entelektüelden ne anladığını ortaya koyarlar.




2 yorum:

Zeugma dedi ki...

Okurken müthiş bir rahatlama hissettiğimi söylesem?
Bu maddeler çoğaltıp bu türden hödüklerin görebileceği yerlere asılmalı. Öyle sadece sigara yasağı levhalarıyla olmuyor!

Öyle çok ki bunlardan. Daha az önce bana da bi tanesi rastladı ve Tweet yazarak hırsımı çıkardım.

Bir tane de ben ekleyeyim buraya:

***Bu gibilerin ağızlarına direkt ıslak odunla vurulmalı, arkalarına da okkalı bir uçan tekme yerleştirilmelidir...

Hektor dedi ki...

Eklendi sevgili Zeugma. Ayrıca teşekkür ederim, gözden kaçan bir hatayı bildirdiğin için.