19 Mart 2012 Pazartesi

RÜYAMDA 19 MART

              Nasıl olduğunu bilmeden tanımadığım birinin kullandığı otomobille çevre yolunda süratli bir şekilde ilerliyorum. Çevre yolu çift yönlü, yani hem gidiş hem geliş, ortadan çizgiyle bölünmüş duble yol. Bizim gittiğimiz yönde kendi şeridimiz karşıdan galenler tarafından işgal edilmiş. Banketten yol alabiliyoruz. Bir ara üzerinde ilerlediğimiz banket de karşıdan gelenler tarafından işgal ediliyor. Bir araç üzerimize doğru geliyor, kafa kafaya çarpışmadan önce bariyerlerin arasında yol bağlantısı için bırakılmış bir araç genişliği kadar geçiş olduğunu görüyor ve tam çarpışacakken ani bir manevrayla yoldan çıkıp çarpışmaktan kurtuluyoruz ve kendimi bir başıma Tuzla' da bir yazlık sinema bahçesinde buluyorum.
              Bahçede bir taraftan film gösterimi yapılırken aynı zamanda da çekim yapılıyor. Ben filmi seyrediyorum. İzlediğim yetmişlerin filminde, filmde olmadığı halde aynı karede,  karşıdan yüzü bize dönük olarak ve elinde silah kameraya doğru ilerleyen Cüneyt Arkın'ı görüyorum. Arkın'ın yüzü sigara gizleme yöntemi gibi, bir çiçekle gizlenmiş. "Neden" diye soruyorum, bana: "Cüneyt Arkın aslında kendi filminin çekildiğini ve izlendiğini sanıyor, gerçekte biz, ona belli etmeden bir başka filmi de çekiyoruz, siz  işte o çektiğimiz filmi izliyorsunuz, izlediğiniz filmde Cüneyt Arkın'ın sahneleri geldiğinde bu yüzden onu yüzü kapalı olarak görüyorsunuz, size görünen halinde yüzünü kapatıyoruz,  fakat o, filmde yüzünün kapatıldığından ve aynı anda iki film çekildiğinden habersiz" diyorlar.

4 yorum:

Yueya dedi ki...

çılgın :)

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

gerçekten rüya mı gönderme mi?

Hektor dedi ki...

DY;

Rüya adı altında yazdıklarım gerçekten aynı gün görülmüş rüya. Bir zamanlar Cüneyt Arkın'ın bir film için verdiği çekimlerden iki film çıkarıldığını ve sanatçının bundan habersiz olduğunu okumuştum.

The Merika dedi ki...

bilinçaltı sen nelere kadirsin:D:D