18 Ocak 2013 Cuma

UZUN CIVILTILAR 8

      

           Kadında güzellik, karşı cinsin görüşü ve bakışı ile değil, aynı cinsin beğeni düzeyi ve değerlendirmesi ile ölçüldüğünde daha objektif olacaktır. Bir erkeğin; kadını seksi, güzel ve çekici bulması öznel olabilir ve bakan erkeğin kadına olan hislerinin ve arzularının öne çıktığı bir beğeni zevkini içinde barındırabilir. O yüzden kadının güzelliğini ve çekiciliğini bizâtihi yine kadının beğeni değerleri ile değerlendirmek gerektir.

           Çağdaş yaşam ve toplumsal örgütlenme alanlarında ileri toplumların gerisinde kaldığımız halde, bilim ve teknolojide de ileri olan bu toplumların ürettiği ve tükettiği metaları (her türlü teknolojik ürün, ticari mal ve tüketim malları) olduğu gibi ithal yoluyla satın alıp kullanmaktan çekinmeyiz de; neden onların ürettiği akıl, bilim ve felsefeyi yaşamımızın sosyal ve kültürel alanlarına uygulamayız? Bir insan nasıl olur da kendi üret(e)mediği ve üretmek için kolunu bile kıpırdatmadığı lüks araçları sırf parası var diye satın alıp bedenleri üzerinde taşıdığı  en gerici düşüncelere sahip kafaları, bu lüks araçlar içinde gezdirirler.

           Çocukluğunda ağaca çıkma-inme deneyimini incir ağacı ile yapanlar; yaşamlarının sonraki yıllarında her türlü ağaca düşmeden çıkıp inebilirler.




Hiç yorum yok: