7 Ocak 2014 Salı

AYRINTILAR


***Saçları başörtüsünden dışarı taşmış, sürmeli gözlü, üst dişlerini alt dudağının üstüne batırmış halde işveli işveli yüzüme bakan bu kadın Türkan Şoray'dı. Çıktığı yolda kaybolan ve günlerdir geri dönmeyen İlyas'ını arıyordu.

***Elimdeki kablolarla, şimdi hayatta olmayan çok sevdiğim ve özlediğim bir arkadaşıma can verecektim. Gerekli proteini bulup kaplarsam eğer, bunu başaracaktım.

***Belleklerindeki kötü anıları ve düşünceleri ile bedenlerinde ve kafalarında kendilerine ağır gelen ne kadar yaşam yükü varsa halıların üzerine koyarak uçuracak ve ne kadar yükseğe uçururlarsa o kadar çok yükden kurtulacaklar ve hafifleyeceklerdi. Geri döndüklerinde tartılacaklar ve sonunda bir kedi tüyü kadar ağırlığa sahip olan kazanacaktı.

****Cüneyt Arkın'ı görüyorum. Arkın'ın yüzü sigara gizleme yöntemi gibi, bir çiçekle gizlenmiş. "Neden" diye soruyorum, bana: "Sanatçı aslında kendi filminin çekildiğini ve izletildiğini sanıyor. Gerçekte biz; ona belli etmeden bir başka filmi de çekiyoruz, siz işte o çektiğimiz filmi izliyorsunuz, izlediğiniz filmde Cüneyt Arkın'ın sahneleri geldiğinde bu yüzden onu yüzü kapalı olarak görüyorsunuz. Size görünen halinde yüzünü kapatıyoruz fakat o, filmde yüzünün kapatıldığından ve aynı anda iki film çekildiğinden habersiz."

***Otopsi sonucu: Kalp aşık olabilecek büyüklükte. Fakat inceleme yapılan hastaya ait olmayıp, bir zamanlar aşık olup kalbini çaldığın kadına ait. Üzerinde muhtelif zamanlarda yaşanmış aşk kalıntıları bulunmakta. Bu izler belirgin olmakla birlikte tam olarak net değil. Ancak bir tanesi var ki; kalbin myocardium tabakasında çok eski ve çok derin olarak işlenmiş. Bugün bile hâlâ izleri net olarak görülebilen bu parmak izinin size ait olduğunu net olarak söyleyebiliriz.

***İstiap haddi: "Bedensel içki yükleme belgesi" almak için; yaşamınızda ilk içkinizi içtiğiniz yerden alacağınız sertifikayı 'İçki İçenler Derneğine' onaylattıktan sonra, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yazıp boşluk bırakıp 00-06'ya gönderin.

***Aslında uzun boylu olup rüyalarda kısa çıkanlar, Sanat Tarihi okuyanlardır.

Hiç yorum yok: