23 Ocak 2013 Çarşamba

UZUN CIVILTILAR 9

Sürrealizm (Gerçeküstücülük)

Çok uzaklaşmak istediğin zamanlarda, gittiğin yerde kendine yakınlaşırsın. 'Kendinden uzaklaşma korkusunu aşarak, ruhunu kuşatan bedeninin içinde kalmayı başarır, kendini bulursun. Uzaklaşmak bu bakımdan iyidir.

Aynı hataları tekrarlamak ve aynı acılara karşılık bulmak eklem çıkığı gibidir. Aynı yerden çıka çıka kanıksar insan, artık ilk günkü gibi acı vermez.

Söylediklerinin ve yapmak istediğin eylemlerin kendince bir sakıncası yoksa,  kendini fazla sıkma ve toplum tarafından gözetim altında olduğun hissine kapılmadan gerçekleştir. Yapmak istediğin eylemler gündelik gerçeklik içinde olağan şeylerse kesinlikle vaz geçme.. Bunun yetişmekle bir ilgisi yoktur. Delilik de değildir.
Yaşanılmaz bir dünyada var olabilmek için geliştirdiğin bir strateji olarak düşünürsek; bunu gerçek yaşamına doğru kaydırmışsın demektir. Bunları yaparken yabancılaşma hissine kapılma ve kafana takma.

Herkes anne, baba acısı tatmalıdır.

Doçentlik beklerken, prof. olmak gibiyse başına gelen şey, güzeldir.

Sadece digital olarak görünenler, yakınlık mesafelerini de kendileri belirlemişlerdir.

5 yorum:

Nini Nileud dedi ki...

eklem çıkığım var benim...

hatta çıkıklarım!

Hektor,

nasıl özlemişim kelimelerini...

bir de,
sen benim için dijital değilsin!

Hektor dedi ki...

Özlenen sensin nini. Çok uzak ara verdin bu kez. Çok özlettin. Herşeyin yolunda olmasını dilerim. Çıkıklarını en sağlıklı bir şekilde yerine tak ve bir kez daha çıkmasınlar. Yakınlık mesafen kıvanç verdi. Teşekkür ederim nini

Esin Bozdemir dedi ki...

Mesafeler bir zaman sonra unutturuyorsa O'na çıkan tüm yolları!ve hiç'lik duygusu yaşatıyorsa bir de ardından!.kanıksanan bu duygular keder yerine hafif/lemiş/lik duygusu da yaşatıyorsa bir de!.kendini O'ndan ve kendinden kurtarmışsın demektir!.Ama en gerçek yanıtı gözlerin, nefesin ve tenin dokunuşlarında bulabilirsin ancak!

Pehito dedi ki...

Biz dışarıda olup bitenlerin kaygısıyla, sıkışıp kalmışız içimize...
İfadelerine bayıldım, öyle güzel anlatmışsın ki. ..
Bir şey eklemek istiyorum, eğer özgür olmaksa istediğimiz; "Özgürlük yaşayamadıklarımızda gizli"
Sevgiyle kal....:)

Hektor dedi ki...

Tam da dediğin gibi, yaşanamayan yasın acısı daha şiddetlidir, sevgili pe hito. Sen de sevgiyle kal.